Bagietki z serkiem mascarpone i malinami

5. marca 2019

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!

21

 

Składniki:

  • 250g makaronu Polmak
  • 200g serka mascarpone
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
  • koszyczek 250g malin
  • trzy łyżki płatków migdałowych


Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj z pomocą naszej aplikacji.
2. Odcedź, zostawiając odrobinę wody w garnuszku. Dodaj serek i cukier waniliowy. Podgrzewaj przez chwilę, dokładnie mieszając. Skrop całość sokiem z cytryny i znów wymieszaj.
3. Wyłóż makaron z serkiem na talerze, posyp obficie malinami i płatkami migdałowymi.
4. Smacznego!

Ostatnie aktualności

Święto Chleba i Makaronu

29. lipca 2018r. w Ludwinie odbędzie się (po raz kolejny) Święto Chleba i Makaronu. Serdecznie zapraszamy na darmowe atrakcje: dmuchane…