Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A. jest obecnie 3. co do wielkości sprzedaży pod własną marką producentem makaronów jajecznych w Polsce (raport Nielsen za 2020r). Powstała w 1995 roku jako jednoosobowa firma, założona przez Prezesa Grzegorza Polaka. Jego innowacyjne pomysły znacząco rozwinęły Makaroniarnię.

Już w 1998 roku wybudowano i oddano do użytku nowy zakład produkcyjny, który zwiększył kilkakrotnie produkcję i pozwolił na wprowadzenie nowych rodzajów makaronów. Z roku na rok zatrudniano też coraz więcej osób. Początkowo wytwórnia produkowała około 300 kg dziennie, dziś jest to aż 30-31 ton. Szybko przekształciła się w prężnie rozwijające się przedsiębiorstwo zatrudniające ponad 130 osób, które sprzedaje swoje produkty na terenie całej Polski, a także eksportuje je do wielu krajów na kilku kontynentach.

Firma POL-MAK specjalizuje się w produkcji makaronów jajecznych. Naszą misją jest dostarczanie konsumentom produktów o wysokiej jakości, maksymalnie zbliżonych smakiem do tych wyrabianych domowym sposobem. W ofercie znajdują się zarówno makarony tworzone tradycyjnie, z ciasta wałkowanego i krojonego nożami, jak również nowoczesne kształty, które nadadzą daniom wyjątkowego charakteru. Część produktów posiada zamknięcie strunowe, pozwalające na powtórne zamknięcie paczki – to absolutna innowacja na rynku makaronów!

Od roku 2003 firma posiada wdrożony system HACCP, a od 2009 certyfikowany System Zarządzania Jakością ISO 9001. W 2016r. uzyskał międzynarodowy certyfikat IFS.

Makaroniarnia Polmak cieszy się uznaniem zarówno kontrahentów jak i konsumentów, o czym świadczy liczba zadowolonych klientów na terenie całej Polski oraz rynkach zagranicznych.