Kolorowy makaron ze świeżymi owocami

8. sierpnia 2017

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Kolorowy makaron ze świeżymi owocami

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 30 minut

Kalorie: 420 kcal/1 porcja

Cena: 4,50 zł/1 porcja

Składniki:

  • 200 g makaronu czterojajecznego wstążki POLMAK
  • 100 g czarnych porzeczek
  • 100 g borówek amerykańskich
  • 4 śliwki
  • 100 g malin
  • 1 jogurt grecki
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 kostki czekolady
  • Szczypta cynamonu

Przygotowanie:

To kolorowe danie zachwyci każdego malucha. Można je przygotować ekspresowo i o każdej porze roku (do przepisu można wykorzystać dowolne sezonowe owoce albo mrożone mieszanki).

Zacznij od przygotowania makaronu. Gotuj go we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut. W tym czasie dokładnie umyj borówki, porzeczki i śliwki. Te ostatnie przekrój na pół
i wyciągamy pestki. Owoce zmiksuj w blenderze (zostawiamy po kilka owoców do dekoracji dania). W miseczce połącz jogurt grecki z miodem i cynamonem. Cynamon doskonale komponuje się z owocami! Odcedź makaron, przełóż do dużej miski i wymieszaj
z owocowym musem. Wyłóż na talerze, ozdób jogurtem greckim z miodem, malinami, porzeczkami, borówkami i wiórkami czekolady.