Makaron faszerowany grzybami i jarmużem

8. sierpnia 2017

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Makaron faszerowany grzybami i jarmużem

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 25 minut

Kalorie: 275 kcal/1 porcja

Cena: 4,5 zł/1 porcja

Składniki:

  • 200 g makaronu conchiglioni POLMAK
  • 200 g boczniaków
  • 3 duże pieczarki (do grillowania) lub 7-8 mniejszych
  • 1 duża łyżka mascarpone
  • 2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 150 g jarmużu
  • Sól
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz

Przygotowanie:

Smak grzybów doskonale uzupełnia duszony jarmuż i świeżo mielony pieprz! Nadziewane conchiglioni zachwycą zarówno domowników, jak i gości!

Zagotuj w dużym garnku wodę, posól i wrzuć makaronowe muszle. Zamieszaj i gotuj przez 12 minut, do miękkości. W tym czasie umyj i obierz grzyby, oraz pokrój je w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy, wrzuć najpierw boczniaki, a po 2-3 minutach także pieczarki. Dokładnie wymieszaj, smaż przez ok. 10 minut. Po tym czasie dorzuć umyty jarmuż. Odcedź makaron. Kiedy jarmuż zmięknie, dodaj mascarpone i mieszaj, aż się rozpuści. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Faszeruj muszle gotowym farszem, podawaj od razu.