Muszki z brokułem i prażonymi migdałami

4. marca 2019

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Muszki z brokułem i prażonymi migdałami

 

Składniki:

  • 300g makaronu Muszki
  • brokuł
  • kilka ząbków czosnku
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • ser parmezan (albo inny twardy)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz mielony


Przygotowanie:
1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i ugotuj na półtwardo. Odcedź.
2. Ugotuj al dente makaron muszki z pomocą naszej aplikacji.
3. Na suchej patelni upraż płatki migdałów na rumiany kolor i wysyp na talerzyk do wystygnięcia.
4. Posiekany czosnek podsmaż lekko na oliwie, dodaj brokuły i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez chwilę na dużym ogniu.
5. Dodaj makaron i wymieszaj go ze smażonymi składnikami.
6. Danie podawaj posypane płatkami migdałowymi oraz startym serem.
7. Smacznego!