Spaghetti bolognese

24. sierpnia 2017

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!

19

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • ⅓ pęczka bazylii
  • 250g pomidorów w puszce
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Parmezan
  • 2 łyżki oleju/oliwy z oliwek

Szybko i klasycznie a co najważniejsze pewniak, że wszystkim będzie smakować.


Danie w 5 krokach:
1. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy spaghetti i gotujemy al dente zgodnie z czasem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso, dopraw solą i pieprzem.
3. Do podsmażonego mięsa wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty ząbek czosnku, mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty.
4. Dodajemy sos pomidorowy lub pomidory z puszki wraz z posiekaną bazylią i podsmażamy parę minut.
5. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i posypujemy parmezanem!

Ostatnie aktualności

Festyn_plakat

Święto Chleba i Makaronu

Zapraszamy na II Święto chleba i makaronu z Ludwina. Regulamin: Regulamin konkursu premiowego Regulamin loterii fantowej