Skład
- 300g makaronu kokardki Tak, jak lubię
- dwa małe filety z kurczaka
- szklanka mleka
- sól
- pieprz ziołowy
- pięć łyżek oliwy (w tym dwie do polania dania przed podaniem)
- jedna duża cebula
- 100g pomidorków cherry (koktajlowych)
- trzy garści rukoli
Przygotowanie
Uwaga! Kurczaka pół godziny przed przygotowaniem dania posypujemy solą i pieprzem ziołowym, zalewamy szklanką mleka i wstawiamy do lodówki.
1.Makaron ugotuj zgodnie z czasem na opakowaniu
2. Kurczaka odcedź i usmaż na rozgrzanej patelni na oliwie – kiedy białko mięsa zacznie się ścinać, dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy cebulka się zeszkli, wymieszaj całość dokładnie i dodaj na patelnię makaron oraz pomidorki koktajlowe przecięte na ćwiartki.
3. Wszystkie składniki podgrzewaj chwilę na patelni, po czym zdejmij z ognia i dodaj rukolę oraz dwie łyżki oliwy. Wymieszaj dokładnie.
4. Smacznego! Serwuj na ciepło lub zimno.