Kokardki z sosem pomarańczowym 

Skład

  • 250g makaronu kokardki Tak, jak lubię
  • trzy duże pomarańcze
  • dwie łyżki masła
  • trzy łyżeczki miodu
  • dwie szczypty cynamonu
  • 150g twardego sera twarogowego
  • pół szklanki posiekanej mięty

Przygotowanie

1. Makaron ugotuj zgodnie z czasem na opakowaniu

2. Pomarańcze obierz, podziel na mniejsze części i przełóż do garnuszka. Zmiksuj je blenderem.

3. W garnku rozpuść masło, dodaj do niego ugotowany makaron, miód i cynamon do smaku.

4. Całość podgrzej i ciepły już makaron wyłóż na talerze. Ser pokrusz na wierzch, a całość polej pomarańczowym musem. Gotowe danie posyp posiekaną miętą. Podawaj natychmiast.

5. Smacznego! Danie możesz udekorować ulubionymi bakaliami.

Zobacz inne przepisy

PL
Skip to content