Muszki z brokułem i prażonymi migdałami 

Skład

  • 300g makaronu Muszki Tak, jak lubię
  • brokuł
  • kilka ząbków czosnku
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • ser parmezan (albo inny twardy)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie

1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i ugotuj na półtwardo. Odcedź.
2. Ugotuj al dente makaron muszki zgodnie z czasem na opakowaniu
3. Na suchej patelni upraż płatki migdałów na rumiany kolor i wysyp na talerzyk do wystygnięcia.
4. Posiekany czosnek podsmaż lekko na oliwie, dodaj brokuły i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez chwilę na dużym ogniu.
5. Dodaj makaron i wymieszaj go ze smażonymi składnikami.
6. Danie podawaj posypane płatkami migdałowymi oraz startym serem.
7. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

PL
Skip to content