Spaghetti z sosem z owoców leśnych i czekoladą

Skład

  • 250g makaronu spaghetti płaskie Tak, jak lubię
  • 300g różnych owoców leśnych
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • gorzka czekolada w wiórkach

Przygotowanie

1. Makaron ugotuj zgodnie z czasem na opakowaniu
2. Maliny, jagody i jeżyny wsyp do garnuszka z ¼ szklanki wody i dwiema łyżkami cukru.
3. Po rozgotowaniu się owoców, zdejmij garnuszek z ognia i dodaj dwie łyżki śmietanki 30%. Dodaj też ugotowane spaghetti i wymieszaj.
4. Makaron z sosem podawaj na ciepło posypany tartą czekoladą, która roztopi się pod wpływem gorącego sosu. Całość udekoruj owocami leśnymi.
5. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

PL
Skip to content