Poddziałanie 2.3.2 – 2021
WYTWÓRNIA MAKARONU DOMOWEGO POL-MAK SPÓŁKA AKCYJNA
realizuje projekt pt.
„Opracowanie innowacyjnej receptury i technologii produkcji makaronu długiego typu spaghetti o bardzo niskim indeksie glikemicznym (IG40) i niskim ładunku glikemicznym (ŁG10).”
w ramach Poddziałania2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP z Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Cele projektu:
Celem projektu jest opracowanie innowacyjnego makaronu długiego typu spaghetti o bardzo niskim
indeksie glikemicznym (IG<40) i niskim ładunku glikemicznym (ŁG<10).
Planowane efekty:
W wyniku realizacji projektu opracowana zostanie technologia produkcji, skład oraz przeprowadzone
zostaną badania potwierdzające wartości odżywcze, w tym badania z końcowymi użytkownikami w formie badań oznaczenie wartości IG i ŁG makaronu w warunkach in vivo.
Wartość projektu:
386 478,30 PLN
Wartość kosztów kwalifikowanych:
314 210,00 PLN
Wkład Funduszy Europejskich:
267 078,50 PLN