Poddziałanie 3.2.1
WYTWÓRNIA MAKARONU DOMOWEGO POL-MAK SPÓŁKA AKCYJNA
realizuje projekt pt.
„Makaron dla Diabetyków (IG40) – PASTA FOR DIABETICS (GI40)”
w ramach Poddziałania 3.2.1 Badania na rynek z Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Cele projektu:
Celem realizacji projektu jest wdrożenie wyników prac B+R, w postaci innowacji produktowej: „Makaron dla Diabetyków (IG<40) – PASTA FOR DIABETICS (GI<40)” opartej o innowacyjną opracowaną przez POL-MAK recepturę.
Planowane efekty:
W wyniku realizacji projektu wprowadzona zostanie innowacja produktowa – Makaron dla diabetyków IG40.
–
Wartość projektu:
42 573 846,81PLN
Wartość kosztów kwalifikowanych:
34 613 800,00PLN
Wkład Funduszy Europejskich:
20 768 280,00PLN