Poddziałanie 3.2.1
WYTWÓRNIA MAKARONU DOMOWEGO POL-MAK SPÓŁKA AKCYJNA
realizuje projekt pt.
„Wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji ICN – Irregularly Cut Noodles (Nieregularnie ciętego makaronu)”
w ramach Poddziałania 3.2.1 Badania na rynek z Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Cele projektu: Celem realizacji projektu jest wdrożenie wyników prac B+R dotyczących opracowania technologii produkcji ICN – Nieregularnie ciętego makaronu. Innowacyjna metoda produkcji będzie oparta o opracowaną przez POL-MAK technologię i konstrukcje maszyn. Cele projektu jest wdrożenie innowacji procesowej, innowacji marketingowej oraz ekoinnowacji.
Planowane efekty: Realizacja projektu umożliwi wdrożenie innowacyjnego procesu produkcji Nieregularnie ciętego makaronu.
Wartość projektu: 6 473 892,66 PLN
Wartość kosztów kwalifikowanych: 5 261 100,00 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 3 156 660,00 PLN