Muszki w sosie owocowym z jeżynami i miętą

5. marca 2019

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Muszki w sosie owocowym z jeżynami i miętą

 

Składniki:

  • 300g makaronu Polmak
  • 150g mrożonych jeżyn
  • koszyczek (250g) świeżych borówek
  • pół szklanki świeżych liści mięty
  • dwie łyżki cukru trzcinowego
  • opcjonalnie:lody czekoladowe


Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj z pomocą naszej aplikacji.
2. Zblenduj mrożone jeżyny z cukrem, większą częścią świeżych borówek i miętą na gładką masę (część owoców zostaw do dekoracji). W przypadku zbyt gęstej konsystencji, możesz dodać odrobinę wody.
3. Sosem polewaj gorący makaron.
4. Udekoruj całość owocami i listkami mięty, podawaj natychmiast.
5. Smacznego!