
Składniki:
- 300g makaronu Muszki
- brokuł
- kilka ząbków czosnku
- 3 łyżki płatków migdałowych
- ser parmezan (albo inny twardy)
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz mielony
Przygotowanie:
1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i ugotuj na półtwardo. Odcedź.
2. Ugotuj al dente makaron muszki z pomocą naszej aplikacji.
3. Na suchej patelni upraż płatki migdałów na rumiany kolor i wysyp na talerzyk do wystygnięcia.
4. Posiekany czosnek podsmaż lekko na oliwie, dodaj brokuły i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez chwilę na dużym ogniu.
5. Dodaj makaron i wymieszaj go ze smażonymi składnikami.
6. Danie podawaj posypane płatkami migdałowymi oraz startym serem.
7. Smacznego!