Serca z owocami morza i pomidorami w winie – Tak, Jak Lubię

18. lutego 2019

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Serca z owocami morza i pomidorami w winie – Tak, Jak Lubię

 

Składniki:

  • 150g makaronu serca Polmak
  • 50g masła
  • 3 krewetki
  • 3 małże
  • 100ml białego wina
  • 4 pomidorki cherry
  • 1 papryczka chilli
  • 1 cytryna
  • ząbek czosnku
  • 100g brokuła
  • 1 grubszy plaster ananasa
  • pęczek natki pietruszki


Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente. Na patelni z masłem podsmaż oczyszczone krewetki wraz z małżami, dodaj czosnek i chilli. Zalej całość białym winem, a następnie duś pod przykryciem przez około 2 minuty. W małym rondelku ugotuj brokuła. Makaron wyłóż na talerz, ułóż na nim krewetki, cytrynę, ananasa i ugotowanego brokuła. Danie udekoruj cząstkami ananasa i natką pietruszki.