Serca z truskawkami w czekoladzie – Tak, Jak Lubię

18. lutego 2019

Ściągnij aplikację "tak lubię makaron"
Ugotuj jak lubisz ! Zjedz z czym lubisz!
Serca z truskawkami w czekoladzie – Tak, Jak Lubię

 

Składniki:

  • 150g makaronu serca Polmak
  • 50g melona pokrojonego w kostkę
  • 150g truskawek
  • 50g czekolady
  • 50g czerwonej porzeczki
  • 30g migdałów
  • pomarańcze i mięta do dekoracji


Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente. W trakcie gotowania, z połowy truskawek przygotuj mus – zmiksuj je z cukrem pudrem. Drugą część truskawek obtocz w roztopionej czekoladzie. Ugotowany makaron wyłóż na talerze, polej musem, udekoruj truskawkami w czekoladzie i pozostałymi owocami. Danie posyp pokruszonymi migdałami.