
Składniki:
- 300g makaronu Polmak
- jedna średnia cebula
- 15dag ulubionej szynki
- 150ml śmietanki 30%
- 150g sera mozarella tartego
- zioła prowansalskie
- dwa żółtka
- 50g twardego sera tartego
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj z pomocą naszej aplikacji.
2. Na patelni podsmaż z użyciem oleju szynkę i cebulkę pokrojone w kostkę.
3. Śmietankę wymieszaj trzepaczką z żółtkami, solą i ziołami prowansalskimi.
4. Makaron wyłóż na patelnię i polej śmietanowym sosem. Mieszaj cały czas, aż sos pokryje cały makaron. Dorzuć mozarellę i mieszając jeszcze chwilę poczekaj, aż sos zgęstnieje.
5. Danie podawaj na talerzu posypane natką pietruszki i tartym twardym serem. Smacznego!