
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Kalorie: 420 kcal/1 porcja
Cena: 4,50 zł/1 porcja
Składniki:
- 200 g makaronu czterojajecznego wstążki POLMAK
- 100 g czarnych porzeczek
- 100 g borówek amerykańskich
- 4 śliwki
- 100 g malin
- 1 jogurt grecki
- 4 łyżeczki miodu
- 4 kostki czekolady
- Szczypta cynamonu
Przygotowanie:
To kolorowe danie zachwyci każdego malucha. Można je przygotować ekspresowo i o każdej porze roku (do przepisu można wykorzystać dowolne sezonowe owoce albo mrożone mieszanki).
Zacznij od przygotowania makaronu. Gotuj go we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut. W tym czasie dokładnie umyj borówki, porzeczki i śliwki. Te ostatnie przekrój na pół
i wyciągamy pestki. Owoce zmiksuj w blenderze (zostawiamy po kilka owoców do dekoracji dania). W miseczce połącz jogurt grecki z miodem i cynamonem. Cynamon doskonale komponuje się z owocami! Odcedź makaron, przełóż do dużej miski i wymieszaj
z owocowym musem. Wyłóż na talerze, ozdób jogurtem greckim z miodem, malinami, porzeczkami, borówkami i wiórkami czekolady.