
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut
Kalorie: 275 kcal/1 porcja
Cena: 4,5 zł/1 porcja
Składniki:
- 200 g makaronu conchiglioni POLMAK
- 200 g boczniaków
- 3 duże pieczarki (do grillowania) lub 7-8 mniejszych
- 1 duża łyżka mascarpone
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 150 g jarmużu
- Sól
- Świeżo mielony kolorowy pieprz
Przygotowanie:
Smak grzybów doskonale uzupełnia duszony jarmuż i świeżo mielony pieprz! Nadziewane conchiglioni zachwycą zarówno domowników, jak i gości!
Zagotuj w dużym garnku wodę, posól i wrzuć makaronowe muszle. Zamieszaj i gotuj przez 12 minut, do miękkości. W tym czasie umyj i obierz grzyby, oraz pokrój je w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy, wrzuć najpierw boczniaki, a po 2-3 minutach także pieczarki. Dokładnie wymieszaj, smaż przez ok. 10 minut. Po tym czasie dorzuć umyty jarmuż. Odcedź makaron. Kiedy jarmuż zmięknie, dodaj mascarpone i mieszaj, aż się rozpuści. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Faszeruj muszle gotowym farszem, podawaj od razu.