
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- ⅓ pęczka bazylii
- 250g pomidorów w puszce
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Sól
- Czarny pieprz
- Parmezan
- 2 łyżki oleju/oliwy z oliwek
Szybko i klasycznie a co najważniejsze pewniak, że wszystkim będzie smakować.
Danie w 5 krokach:
1. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy spaghetti i gotujemy al dente zgodnie z czasem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso, dopraw solą i pieprzem.
3. Do podsmażonego mięsa wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty ząbek czosnku, mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty.
4. Dodajemy sos pomidorowy lub pomidory z puszki wraz z posiekaną bazylią i podsmażamy parę minut.
5. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i posypujemy parmezanem!